Redaktionen/ december 7, 2018/ Redaktionellt

Det är vår stora glädje att kunna meddela att Nils Karlebys klassiker Socialismen inför verkligheten, som vi i våras gav ut i en varsamt språkbearbetat nyutgåva, nu även finns som e-bok! Du kan ladda ned den för bara 49 kr.

Omslag till boken Socialismen inför verkligheten av Nils KarlebyKarlebys bok är en socialdemokratisk klassiker, med ett betydande inflytande på Tage Erlanders generation och en viktig ingång till att förstå efterkrigstidens socialdemokratiska tänkande. Tidigare utgåvor av boken har varit svåra att få tag på, varför vi genom nyutgivningen velat erbjuda den till en ny generation av socialdemokrater. Förutom Karlebys egen text rymmer nyutgåvan en samtida recension skriven av Ernst Wigforss och ett minnesord över Karleby signerat Rickard Sandler – båda ur tidskriften Tiden 1926 – samt nyskrivet material av Örjan Nyström i form av ett biografiskt förord och ett efterord som sätter in boken i sitt sammanhang.

Vår utgåva kom som pocket den 23 mars 2018, och nu finns den alltså även som e-bok. Du kan köpa den där du brukar köpa böcker (exempelvis Bokus eller Bokon), eller med hjälp av vår webbshop. Gilla gärna skriftseriens sida på Facebook.

Vår utgåva har recenserats i Tiden och blivit omnämnd i norska Agenda Magasin:

Vill du vara säker på att inte missa någon kommande utgivning?

Share this Post