Redaktionen/ mars 26, 2018/ Böcker

Studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik. Nils Karlebys klassiker från 1926 i varsamt språkbearbetad nyutgåva.

Karlebys bok är en socialdemokratisk klassiker, med ett betydande inflytande på Tage Erlanders generation och en viktig ingång till att förstå efterkrigstidens socialdemokratiska tänkande. Tidigare utgåvor av boken har varit svåra att få tag på, varför vi genom nyutgivningen velat erbjuda den till en ny generation av socialdemokrater. Förutom Karlebys egen text rymmer nyutgåvan en samtida recension skriven av Ernst Wigforss och ett minnesord över Karleby signerat Rickard Sandler – båda ur tidskriften Tiden 1926 – samt nyskrivet material av Örjan Nyström i form av ett biografiskt förord och ett efterord som sätter in boken i sitt sammanhang.

Boken finns tillgänglig som både pocket och e-bok. Du kan köpa den där du brukar köpa böcker, eller med hjälp av vår webbshop. Gilla gärna skriftseriens sida på Facebook.

Vill du vara säker på att inte missa någon kommande utgivning?

Share this Post