Skriftserien

18816948_10155381918380746_83100520_n

Nu finns andra volymen av vår skriftserie: Socialismen inför verkligheten av Nils Karleby (1926) i varsamt språkbearbetad nyutgåva. Förutom originaltexten av Karleby innehåller boken också en recension signerad Ernst Wigforss och en dödsruna författad av Rickard Sandler – båda från tidskriften Tiden 1926 – samt nyskrivet material av Örjan Nyström i form av ett biografiskt förord och ett efterord som sätter in boken i sitt idépolitiska sammanhang.

På initiativ av medlemmen Jimmy Sand har föreningen påbörjat utgivningen av S-akademikers skriftserie. I november 2017 gav vi ut den första volymen: en antologi med texter under redaktion av Payam Moula och Jimmy Sand, som fått titeln Socialdemokratin i ett nytt århundrade.

Ett utdrag ur baksidestexten:

Vägen framåt för socialdemokratin består inte i vare sig att bli mer populistisk eller att anpassa politiken till opinionsundersökningar bland medelklassen. Antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade samlar några texter från personer som tänkt till om vår tids stora utmaningar. Utifrån frågan om politikens uppgift föreslår Payam Moula några kriterier för det goda samhället. Kajsa Borgnäs tar sig an hållbarhetsfrågorna, med grund i arbetarrörelsens ambivalenta förhållande till kapitalismen. Sven Ove Hansson resonerar kring jämlikhetsbegreppet ur olika synvinklar. Med spjärn mot arbetskritiken diskuterar Ulrika Lorentzi nya klassförhållanden på arbetsmarknaden. Björn Östbring utvecklar diskussionen om socialdemokratin, välfärdsstaten och flyktingmottagandet. Och i ett samtal mellan Anne-Marie Lindgren och Payam Moula avhandlas dagens politiska landskap och den så kallade GAL/TAN-skalan. Med undantag av Björn Östbring är samtliga medverkande i antologin socialdemokrater

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris, men du kan även köpa den i vår webbshop här nedan – oftast till ett något lägre pris.

Boken kommer att presenteras den 21 november på ett möte med föreningen i partidistriktets lokaler vid Järntorget, med föredrag av bokens redaktörer.

Denna sida uppdateras i takt med att utgivningen fortskrider. Så småningom kommer den innehålla en förteckning över de utgivna böckerna.

Om du har frågor eller funderingar kring skriftserien, kontakta oss på info@s-akademiker.se, så svarar vi i sinom tid.

Gilla gärna vår Facebook-sida, eller följ oss på Twitter.

Beställ här

Om du vill beställa tio böcker eller fler, klicka på Kontakt till vänster i fönstret och skicka oss ett meddelande, så ordnar vi med mängdrabatt.