Politik är att vilja förändringen

På onsdag har vi bokbord på Restaurang Trappan i samband med ett panelsamtal om Olof Palme och hans betydelse. Hur gör man politik av Palmes liv?

Olof PalmeEn person och politiker som alla i dagens Sverige måste förhålla sig till: Olof Palme saknar motstycke i svensk politisk historia. Men vem äger berättelsen om Palme? Hur återges kampen för radikal jämställdhetspolitik och striderna för socialismen som frihetsrörelse? Hur gör man politik av Palmes liv? Vad betyder han i dag – för vem?

ABF arrangerar ett panelsamtal på Restaurang Trappan i Göteborg. Vi har ett bokbord där och pratar gärna med alla som är intresserade av vår förening.

Medverkande i panelen

Henrik Berggren, fil.dr historia, journalist och författare till Underbara dagar framför oss: En biografi över Olof Palme.
Gunnela Björk, docent historia och författare till Olof Palme och medierna.
Kjell Östberg, professor historia och författare till I takt med tiden: Olof Palme 1927-1969 och När vinden vände: Olof Palme 1969-1986.

Samtalsledare: Peter Gustavsson, kulturpolitiskt ansvarig ABF-förbundet.

Arrangerat av ABF Göteborg samarbete med Göteborgs arbetareförening.

Tid och plats

Panelsamtalet äger rum på Restaurang Trappan, Olof Palmes plats (intill Järntorget) i Göteborg, på onsdag den 7 september. Det börjar kl 19 och Tjänstemännens socialdemokratiska förening finns där från 18.30.

Läs mer på evenemangets Facebooksida

Socialdemokratisk politik det är att vilja förändringen därför att förändringen ger löften om förbättring, näring åt fantasi och handlingskraft, stimulans åt drömmar och visioner.

– Olof Palme på SSU:s kongress 1964 (talet finns att läsa i Olof Palme, Politik är att vilja, Prisma 1964).

Intressant? Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , , ,