Länkar

Det följande är organisationer, nätverk eller publikationer som bidrar till socialdemokratins idépolitiska utveckling i Sverige. Tipsa oss gärna i kommentarsfältet om du tycker att det är någon resurs vi glömt. (Klicka på en rubrik så öppnas sidan i ny flik.)

Aftonbladet Ledare

Politisk chefredaktör Karin Pettersson. Dessutom skriver här bland andra Katrine Kielos, Daniel Swedin och Olle Svenning. Driver även en blogg, finns på Facebook och Twitter.

Akademikersossarna

Systerföreningen med verksamhet i Stockholmsområdet. Vänder sig till alla som delar socialdemokratiska värderingar och går i gång på en analytisk diskussion. Finns på Facebook och Twitter.

Arbetarnas bildningsförbund, ABF

/…/

Arbetarrörelsens tankesmedja

/…/

Arbetarrörelsens forskarnätverk

/…/

Arbetarrörelsens ekonomiska råd

/…/

Arenagruppen

/…/

Friedrich Ebert Stiftung Stockholm

/…/

Fronesis

/…/

Libertas

S-studenters tidskrift för politisk idédebatt, grundad 1988. Finns på Facebook och Twitter.

LO-ekonomerna

/…/

NetRoots

Socialdemokraternas portal för progressiva bloggar. Finns på Facebook.

Socialdemokratiska studentförbundet, S-studenter

/…/

Solidariskt Sverige

/…/

Tiden

Anrik socialdemokratisk idé- och debattidskrift, grundad 1908 av Hjalmar Branting och med Ernst Wigforss bland chefredaktörerna genom historien. Ges i dag ut av Arbetarrörelsens tankesmedja.

s2013

/…/

Tvärdrag

Debattidskrift utgiven av Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, SSU, sedan 1981.

Wigforssakademin

Ett samarbete mellan S-studenter, ABF, Arbetarrörelsens tankesmedja, Arbetarrörelsens forskarnätverk, ABF och Viskadalens folkhögskola för distansutbildning i arbetarrörelsens samhällsanalys, idéutveckling och arbetsformer. Berättigar till gymnasiestudiemedel (A2).