Ideologifest 4 maj: Den sociala demokratins framtid

Välkommen till en kväll om socialdemokratisk idéutveckling! Några av våra skarpaste teoretiker kommer och pratar om sina högaktuella böcker. Ni kommer för att lyssna och prata.

Böckerna finns till försäljning. Anmäl dig gärna på evenemangets Facebooksida.

Tid: Onsdagen den 4 maj, kl 18-21

Plats: House of Win-Win, Tredje Långgatan 13, Göteborg

Kvällens hållpunkter

18:00 Marika Lindgren Åsbrink: Nationalekonomi för vänstern

Ekonomisk-politisk rådgivare till Socialdemokraternas partiledning, var huvudsekreterare i Kriskommissionen samt driver bloggen Storstad. Medverkar i boken Nationalekonomi för vänstern (red Peter Gerlach, Kata förlag, 2011).

19:00 Anders Nilsson och Örjan Nyström: Den globala utmaningen och jämlikhetens grunder

Författare till Den sociala demokratins andra århundrade? (Atlas, 2005), Reformismens möjligheter (Premiss, 2008) och nu Den globala utmaningen och jämlikhetens grunder (Arbetarrörelsens tankesmedja, Rapport nr 31/2011). Anders är stadssekreterare för Socialdemokraterna i Göteborg och Örjan är tidigare utredare för LO i Göteborg.

20:00 Ulf Bjereld och Marie Demker: Den nödvändiga politiken

Professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Författare till I vattumannens tid? (Hjalmarsson & Högberg, 2005), Kampen om kunskapen (Hjalmarsson & Högberg, 2008) och nu Den nödvändiga politiken (Hjalmarsson & Högberg, 2011).

SPECIAL GUEST: Leif Pagrotsky

Riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Tidigare statsråd (bland annat näringsminister och utbildningsminister), vice ordförande i Riksbanksfullmäktige.

Moderator: Johannes Åsberg, ordförande Tjänstemännens socialdemokratiska förening

Arrangör: Tjänstemännens socialdemokratiska förening och ABF.

Intressant? Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , , ,