Ett spännande och lärorikt år 2011

Imorgon är det årsmöte med Tjänstemännens socialdemokratiska förening. Vi startar ett nytt verksamhetsår med nya utmaningar. Johannes Åsberg, ordförande Tjänstemännens S-förening, blickar tillbaka på det gångna året och ser fram emot det kommande.

Året som gått har varit spännande och lärorikt. Turbulensen och förvirringen uppe i toppen, som ju är det som syns i media, har känts väldigt avlägsen här i Göteborg.

Vi har haft medlemsmöten ungefär två gånger i månaden och en jämn tillströmning av nya nyfikna medlemmar. Vi fick igenom två av våra motioner på distriktsårskongressen, dels en motion om etisk policy för lobbying (pdf) och dels en motion om medlemsorienterad organisation (pdf). Det ska bli intressant att få en beskrivning av hur distriktsstyrelsen arbetat vidare med dessa motioner på kommande distriktsårskongress.

En ny hemsida sjösattes 1 maj, S-akademiker.se. Den har kontinuerligt utvecklats under året. Föreningens närvaro på Facebook och Twitter har också stärkts. Föreningen deltog vid ett flertal tillfällen i utåtriktade kampanjer under valrörelsen inför omvalet till regionen. Vi arrangerade också en ”ideologifest” om den sociala demokratins framtid med en rad av arbetarrörelsens mest framstående intellektuella: Leif Pagrotsky, Marika Lindgren Åsbrink, Anders Nilsson, Örjan Nyström, Ulf Bjereld och Marie Demker. Den första delen av samtalet spelades in och kan avnjutas här:

 

Andra utåtriktade aktiviteter under året har varit ett antal bokbord vid ABF:s föreläsningar på Trappan. Vi arrangerade dessutom en mediaworkshop tillsammans med S-studenter där vi diskuterade hur man skulle kunna arbeta mer effektivt med media.

Men framför allt har vi pratat politik, vridit och vänt på argumenten och skrattat en hel del. Det har varit ett roligt år. Förhoppningsvis kan vi ha lika roligt nästa år.

Vi ses på tisdag kl 18 på Infoteket i Folkets Hus!

JOHANNES ÅSBERG

Ordförande,
Tjänstemännens socialdemokratiska förening

Intressant? Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , , , , , , ,